foto
  • Imprimeix

Membres del plenari

El Plenari és l'òrgan màxim de decisió del CoNCA. Actualment en forma part:

Carles Duarte i Montserrat

President

(Barcelona, 1959) Poeta i lingüista. Va ser col•laborador de Joan Coromines al Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana. La seva obra poètica ha estat traduïda a diverses llengües i ha merescut els premis Rosa Leveroni, Vila de Martorell,  Crítica “Serra d’Or” i el Nacional de la Crítica. Ha rebut la Creu de Sant Jordi i és cavaller de les Arts i les Lletres de la República Francesa. També ha estat distingit per l'APPEC i l'ACPC. Actualment és director general de la Institució Cultural del CIC  i membre del Consell de Cultura de Barcelona i de la Junta de la Coordinadora Catalana de Fundacions. És ex-secretari general de la Presidència de la Generalitat.

Carles Duarte i Montserrat

Gemma Sendra i Planas

Vicepresidenta

(Barcelona, 1960) Llicenciada en Filosofia i Lletres. Ha estat gerent de la Fundació i Consorci del Gran Teatre del Liceu i del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i directora del Recinte Històric de Sant Pau. Va assumir la direcció adjunta de continguts del Fòrum Universal de les Cultures. Ha elaborat nombrosos projectes culturals entre els que destaquen les propostes de pla estratègic per al Museo de Arte Reina Sofia i de creació del Pla de Biblioteques públiques de Barcelona. Docent habitual del màster en Gestió Cultural de la Universitat Pompeu Fabra i assessora de l’AECID del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación.

Gemma Sendra i Planas

David Albet i Sunyer

Membre del Plenari

(Mérida, Veneçuela, 1955) Músic, fundador i director artístic del conjunt de música contemporània Barcelona 216. Ha estat director del Festival de Músiques Contemporànies de Barcelona, professor de Conjunt Instrumental i Cap del Departament de Clàssica i Contemporània de l’Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC. Ha estat responsable de la programació de música de cambra de l’Auditori de Barcelona a partir del 2006. Com a intèrpret de flauta ha tocat entre d’altres a la Orquestra Simfònica de Catalunya i Nacional de Barcelona i a la Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

David Albet i Sunyer

Mercè Gisbert i Cervera

Secretària

(Tortosa, 1964) Doctora en Ciències de l’Educació i professora titular del departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili. Ha estat directora de l’Institut de Ciències de l’Educació i Vicerectora de Política Docent i Convergència del Pla de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Experta en cultura popular i tradicional a les Terres de l’Ebre. És vicepresidenta de l’Agrupació Musical Senienca. Coordinadora del Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila de La Sénia” i del Concurs Internacional per a Joves Compositors de música per a banda “Vila de La Sénia”. Directora acadèmica dels cursos d’estiu sobre “Direcció de Banda”. Ha estat membre del Patronat de l’Institut Ramon Muntaner. És membre del Consell Escolar de Catalunya.

Mercè Gisbert i Cervera

Pilar Parcerisas i Colomer

Membre del Plenari

(Manresa, 1957). Crítica d'art i curadora d'exposicions. Doctora en Història de l'Art i llicenciada en Ciències de la Informació. Membre fundadora del diari Regió 7. Ha comissariat nombroses exposicions, entre elles: Idees i Actituds. Entorn de l'art conceptual a Catalunya, 1964-1980 (1992), Dalí. Afinitats Electives (2004), Man Ray, llums i somnis (2008) i Il•luminacions. Catalunya visionària (2009). Ha publicat Art & Co. La màquina de l'art (2003), Conceptualismo(s). Poético, políticos y periféricos. En torno al arte conceptual en España, 1964-1980 (2007) i Duchamp en España (2009). Ha escrit guions per al cinema, entre ells destaca el llarg L’última frontera (1992). Ha estat presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art.

Pilar Parcerisas i Colomer

Isona Passola i Vidal

Membre del Plenari

(Barcelona, 1953) Llicenciada en Història Contemporània. Productora, guionista i directora cinematogràfica. És fundadora de Massa d’Or Produccions amb la que ha realitzat llargmetratges documentals i tvmovies entre els que destaquen El Mar (1999), Mirant al Cel (2008) i Pa Negre (2010). Ha dirigit el documental Catalunya-Espanya. És presidenta de l’Associació de Productors Independents del Mediterrani (APIMED) amb seu a Barcelona. És membre del Patronat de la Universitat Oberta de Catalunya. Exerceix la docència en l’àmbit del guionatge cinematogràfic a la Facultat de Ciències de Comunicació Blanquerna de la URL.

Isona Passola i Vidal