foto
  • Imprimeix

AEC 09 Avaluacio estratègica del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (2015-2017)

El CoNCA ha portat a terme l’avaluació estratègica del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) corresponent als exercicis 2015, 2016 i 2017.

El MACBA està regit per un Consorci que agrupa a l’Ajuntament de Barcelona, a la Generalitat de Catalunya i a l’Administració General de l’Estat i, alhora, al mecenatge privat reunit sota el format de la Fundació MACBA.

L’ens esdevé la principal institució museística pública del país dedicada a la creació visual contemporània. En aquest sentit, el CoNCA entén que el MACBA té una funció nacional amb el sector i amb el públic i això el determina a oferir una visió des d’una òptica antològica i patrimonial de la creació catalana contemporània, afegint-hi al relat nacional la perspectiva més singular sobre la realitat de la producció artística actual.

El MACBA ha de significar-se com a baula destacada en la cadena de valor que permeti l’evolució artística i la promoció de la creació contemporània del país. Alhora, s’interpreta que la promoció i l’exhibició dels artistes propis té un impacte directe en el públic local, en l’assistència al museu i en la forma d’entendre la creació més propera com l’expressió de l’entorn.

L’avaluació estratègica del MACBA (2015-2017) correspon a una etapa de transició per a l’equipament. La planificació estratègica Estratègia 2022 (2018-2022), especialment amb el pla d’usos que descriu la reforma de l’espai existent i l’ampliació a d’altres espais (capella de Montalegre), remarca i prioritza els eixos bàsics de futur de la institució. Tanmateix, caldrà que les noves intervencions s’acompanyin amb una redefinició dels recursos i un redimensionament pressupostari.

Autor/sCoNCA
Pàgines178
Any2018
AEC 09 Avaluacio estratègica del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (2015-2017)