foto
  • Imprimeix

RC2 Els esdeveniments culturals a Catalunya. Identificació, localització i anàlisi comparada de les activitats de cultura popular

 

 

Des de la recuperació de les llibertats democràtiques a Catalunya i fins a l’actualitat la reintroducció de les festes populars,l’augment del consum de lleure en viu i el desenvolupament d’estratègies per a la dinamització urbana i turísticaa les ciutats i destinacions turístiques catalanes han facilitat el creixement d’aquest tipus d’actes. El caràcter transversal de moltes de les propostes dels esdeveniments i la centralitat del consum en el discurs social han generat una indiferenciació dels esdeveniments de base cultural que pot dificultar l’establiment de polítiques de recolzament així com lafixació d’objectius i l’organització d’estratègies comunes entre diferents ens de l’administració. Un mateix esdeveniment pot tenir un ús divulgatiu, però també turístic i festiu i fins i tot comercial i tenir una orientació compartida entre la dinamització econòmica i la revalorització del patrimoni cultural a través de la recreació històrica. Aquesta multidimensionalitat de les celebracions fa que no s’aprofiti plenament els potencials dels esdeveniments per esdevenir referents del desenvolupament local.

L’objectiu d’aquest informe és donar a conèixer l’inventari d’esdeveniments impulsat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals on s’ordena i es descriu la situació actual dels esdeveniments de cultura popular a Catalunya.

 

Autor/sConsell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA)
Pàgines74
Dades tècniquesDipòsit legal: B 25915-2014
Any2014