diaris
  • Imprimeix

V Jornada de Mediació Artística -Les arts en el context social

19/07/2018 09:07
imatge

Partint de les experiències prèvies realitzades en els àmbits del circ i de la dansa, enguany es proposa una jornada per donar a conèixer els projectes que utilitzen tècniques pròpies de la arts visuals i plàstiques com a eina d’intervenció social.

La jornada es proposa presentar aquells projectes al quals poques vegades se’ls dona veu, però que són importants i incideixen de forma positiva tant en les persones o grups als que es dirigeixen com a la ciutadania en general.

Al llarg de la jornada es reflexionarà sobre la intervenció social amb tècniques artístiques i es alguns projectes representatius de la feina que estan realitzant diferents col·lectius en aquest àmbit de la mediació artística. A més, enguany es comptarà amb la participació de Anna Forés i Miravalles, pedagoga i escriptora, especialista en resiliència.

 

Programa provisional:

 

Ponència general La mediació artística com a promotora de resiliència a càrrec de Anna Forés i Miravalles, pedagoga i escriptora, especialista en resiliència.

                                              

Taula rodona Les arts com a eina d’intervenció social. Participa Fina Alert de l’associació Susoespai,  Begoña Trujillo educadora social i artista freelance, Eva Vilanova d’Art&Coop i Montse Bobés d’Educo.

                                   

Modera Ascensión Moreno, directora del Màster en mediació artística de la Universitat de Barcelona.  

                            

Presentació de projectes Art de carrer i intervenció social. Intervé Mar López del Festival Gar-Gar i  Esteban Marín de la Fundació Contorno Urbano. Presenta Ramon Castells Ros, responsable d’estudis del CoNCA

                          

Durant les jornades es presentaran 4 vídeos que mostren com treballen diferents organitzacions com Susoespai, Art&Coop, Fundació Contorno Urbano i Festival Gar-Gar.

  Les arts en el context social (vídeos)

 

Dijous 19 de juliol 2018, de 9.30 a 14.00 hores Arts Santa Mònica - La Rambla, 7 08002 Barcelona