diaris
  • Imprimeix

El CoNCA endega un estudi sobre la desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya

08/03/2018 07:03
imatge gènere

 

En un moment en què les reivindicacions per la igualtat de gènere en tots els àmbits de la societat són més vigents i transversals que mai, és necessari saber, amb tota l’exactitud possible, com ens afecta la desigualtat en l'ocupació i de quina manera podem afrontar-la.

És per això que, des del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, s’ha endegat un estudi que vol analitzar el sector cultural a Catalunya amb profunditat per ajudar a conèixer la situació actual, en aquests termes, oferint mesures i solucions. El CoNCA ha encarregat aquest estudi a les doctores Anna Villarroya i Maite Barrios, de la Universitat de Barcelona, que a partir d’una enquesta que es realitzarà a una mostra representativa de professionals de la cultura, proposarà, d’una banda, valorar la percepció que els agents implicats tenen sobre les desigualtats de gènere dins del sector cultural així com la seva evolució en els darrers anys, i de l’altra, conèixer les principals causes que provoquen les desigualtats de gènere en el mercat de treball cultural.

Un cop realitzat aquesta identificació de les causes, mitjançant un estudi Delphi, es pretén arribar a un consens en les mesures d’intervenció, que des de les administracions públiques i el sector privat, serien les més adients per aplicar i pal·liar d’aquesta manera les actuals desigualtats de gènere que es viuen en el sector del mercat de treball cultural.

L’estudi s’iniciarà el mes d’abril, moment en que serà presentat a les associacions representatives del sector cultural i s’allargarà durant tot l’any. Els primer resultats es tindran a inicis del 2019.