foto
  • Imprimeix

Vols saber com accedim a la cultura els catalans?

Conferència del Dr. Antonio Ariño (Universitat de València), coautor de l’informe. Presentació informe ‘La participació cultural a Catalunya 2013-2016’.

imatge

Data: dijous, 17 de maig de 2018 a les 18 hores.

Lloc: Auditori Meier del MACBA (entrada per Plaça de Joan Coromines,08001 Barcelona)

 

L’estudi realitzat pels professors Antonio Ariño i Ramón Llopis, de la Universitat de València, analitza l’evolució de la participació cultural a Catalunya durant el segle XXI, un període que es caracteritza per tres fenòmens molt concrets: lògica de la recessió econòmica, amb les retallades públiques en béns i serveis culturals, la lògica de la digitalització amb la seva capacitat per permetre una connexió ubiqua i personalitzada, i la lògica de les polítiques de la identitat, amb el seu ineludible tendència a afirmar els trets distintius, des de la llengua fins a la gastronomia.

 Algunes de les conclusions de l’estudi són:

  • Un 17,2% no realitzen cap altra activitat cultural que no sigui veure la tele o escoltar música
  • Un 19,4%; majoritàriament homes, solters i menors de 35 anys; centren els seus interessos i pràctiques culturals al voltant de la cultura digital.
  • Un 19,4% centren els seus interessos i pràctiques culturals al voltant de la cultura digital, mentre un 17,7% es mostren totalment allunyats de les pràctiques digitals.
  • Escoltar la ràdio, assistir al teatre i a exposicions en general, són les activitats culturals on l’ús del català és superior al d’altres llengües.
  • 57% de les entrades de concerts i un 23% de les entrades d’espectacles s’han obtingut gratuïtament.

 

Si vols saber més de com els catalans accedim a la cultura, inscriu-te a la conferència del professor Ariño farà el proper dijous 17 de maig a les 18 hores a l’auditori Meier del MACBA

 

Data d'actualització:  04.05.2018