imatge cultura en 300 paraules
  • Imprimeix

Brundibár Projectes que generen canvis

foto

L’any 1998, a iniciativa del bcn216 i en col·laboració l’IMEB, l’ICUB i el Mercat de les Flors, vàrem estrenar la versió catalana (de David Cirici) de l’òpera Brundibár

Després de moltes discussions amb la responsable de l’IMEB, Assumpció Malagarriga, vàrem acordar que la participació nombrosa de les noies i els nois dalt de l’escenari era prioritària si volíem interpel·lar els joves sobre els formats de teatre i escena. 

Arran de la iniciativa Brundibár van néixer diversos projectes pedagògics de caràcter escènic i musical a la ciutat de Barcelona com «Òpera a secundària» i «Cantània», entre d’altres. I amb una idea comuna: el protagonisme dalt de l’escenari dels estudiants en l’estrena de repertori original dedicat als joves. 

Divuit anys després hem trobat diversos actors, actrius i músics professionals que al seu dia van participar en les primeres edicions de Brundibár. Tots confessen que formar part d’aquest espectacle els va marcar el seu futur professional. 

És per això que aquesta darrera edició vàrem decidir aprofundir en la seva vessant escènica, en mans d’Adrià Aubert, Enric Romaní, Robert Gonzàlez, Llorenç Gonzàlez, Núria Cuyàs, Maria Albadalejo, Lluna Pindado i Laura Aubert, tots ells components de la companyia Els Pirates, formada arran de la seva coneixença en l’edició de Brundibár 1998. 

No sabem si entre els centenars de nenes i nens de les diferents escoles que van cantar les parts de cor de Brundibár podríem trobar més ciutadans que, fruit d’aquesta experiència, van decidir dedicar-se professionalment a l’escena o a la música. Si més no, segur que els va canviar la seva percepció del fet artístic. 

Estem convençuts que, en tot cas, en guarden un agradable record i segur que voldran que els seus fills i filles puguin gaudir de nou d’un Brundibár.

   

David Albet
bcn216

 

 

 

Data d'actualització:  30.10.2018