foto
  • Imprimeix

Premis 2003

ARTS VISUALS: Albert Ràfols Casamada

Pels seus projectes que, al llarg de 2002, han demostrat, una vegada més, la seva capacitat per renovar-se, per sorprendre i per aportar innovacions a la seva trajectòria.

CINEMA: Carles Bosch i Josep Maria Domènech

Per la pel·lícula Balseros per presentar una aproximació vital, honesta i còmplice al drama personal i familiar de l’emigració de Cuba als Estats Units.

CULTURA POPULAR: Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Per la seva reconeguda aportació a la música i a la dansa popular i tradicional, com a punt de trobada de nivell internacional, així com la projecció de la cultura autòctona relacionant-la amb els diversos corrents folklòrics universals.

 

DANSA: Andrés Corchero

Per l'espectacle El bufó sota la tempesta, que es va estrenar al festival Grec 2002. El jurat ha valorat la seva intensa trajectòria professional, així com la seva interpretació personal de la dansa contemporània, basada en la tècnica de la dansa japonesa butoh, la qual ha treballat amb grans mestres d’aquell país.

DISSENY: Daniel Giralt-Miracle

Pel comissariat de la mostra Gaudí. Art i Disseny, que va tenir lloc del 18 de juny al 24 de setembre del 2002 a La Pedrera (Barcelona), una excel·lent exposició on es reivindica el paper pioner de l'arquitecte modernista. (Fundació Caixa Catalunya )

LITERATURA: Màrius Sampere

Pel poemari Les imminències (2002), on es confirma la trajectòria d’un poeta que, amb una veu pròpia i original, ha expressat a través dels seus versos una profunda inquietud espiritual.

MÚSICA: Montserrat Caballé

Pel seu retorn al Gran Teatre del Liceu amb l'òpera Enric VIII, de Camille Saint-Säens.

PATRIMONI CULTURAL: Museu Episcopal de Vic

Per la important contribució que ha suposat per a la difusió de l’art medieval català la seva inauguració el 18 de maig de 2002 i per la qualitat del seu projecte museològic comprès en un edifici de nova planta dels arquitectes Federico Correa i Alfonso Milà.

PERIODISME: Mònica Terribas

Per l'extraordinària renovació a la conducció periodística i a l'entrevista televisada en el programa informatiu La Nit al Dia que s'emet, al canal 33, des del 16 de setembre de 2002, i per concórrer en aquesta periodista l'exercici excel·lent de la professió i alhora una carrera acadèmica reeixida iniciada com a investigadora a la Universitat de Stirling (Escòcia), on es va doctorar.

PROJECCIÓ SOCIAL DE LA LLENGUA CATALANA: El 9 esportiu de Catalunya

Nascut el 2 de gener del 2002, el diari ha esdevingut el primer diari esportiu en català i ha contribuït a la consolidació i creixement de la presència del català en l’àmbit de l’esport.

TEATRE: Anna Lizaran

Per la seva interpretació a Escenes d'una execució (2002), de Howard Barker.

Data d'actualització:  04.02.2016